Teiden kunto puheenaiheena Pellavamarkkinoilla

IMG_20180616_121253.jpg

Isot kiitokset lammilaisille. Pellavamarkkinat ovat yksin vanhimmista kesätapahtumista Suomessa. Tapahtuman tuottoa käytetään hyväntekeväisyyteen ja näytti Lammilla kauppa käyvän kivijalkamyymälöissäkin. Hieno perinne ja hyvät puitteet.

Hämeenlinnan ja Ydin-Hämeen Kokoomuksen toimijat olivat perinteisesti pistäneet osaston pystyyn Pellavamarkkinoille. Paikallisia Kokoomuksen valtuutettuja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio olivat paikalla vastaamassa moniin paikallisia askarruttaviin kysymyksiin. Hyvä niin, koska meillä Kokoomuksessa on tarkoituksena kuulla ihmisten näkemyksiä ja arvioida tehtyjen päätösten vaikutuksia kansalaisten arkeen.

Valtakunnan tason päättäjistä paikalla oli Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ja kansanedustaja Timo Heinonen. Eduskuntavaaliehdokkaista lisäkseni mukana oli Helena Lehkonen. Kaikilla meillä oli paljon kuunneltavaa ja paljon hyviä keskusteluja. Kiitos rohkeasta ja aktiivisesta lähestymisestä. Itse sain jutella Hämeenlinnalaisten, Asikkalalaisten, Orimattilalaisten ja useamman kotikunnan Janakkalasta olevan kanssa.

Tällä kertaa jatkuvasti esillä olevan SOTE-kokonaisuuden lisäksi ihmisiä askarrutti ja suorastaan suututti teiden kunto. Eikä ihme. Meillä on valtavasti kertynyttä korjausvelkaa ja tiet kohtuullisen heikossa kunnossa suhteessa liikennemääriin. Tienkäyttäjiltä peritään kyllä veroina monessa kohtaa riittävästi rahaa, jolla teiden kunto saadaan paremmalle tolalle.

Ehdotukseni on, että jatkossa mietitään uudestaan verovarojen käyttöä tältä osin. Meillä on kohtuullisen kova autoverotus ja polttoaineverotus. Samoin julkisesta liikenteestä ja kuljetuksista maksetaan huomattavia veroja, joita kohdistamalla tieverkon kuntoon nykyistä suuremmassa määrin saamme tieverkon vastaamaan tarpeita.   

Kiitos kaikille Pellavamarkkinoilla kävijöille ja ystäville niin omasta kuin muistakin puolueista. Yhdessä hyvä tulee.

Päivä jatkuu Janakkalan Janan valmennuspäällikön kanssa mökillä käynnillä. Saunomisen ohessa mietitään liikuntapolitiikkaa ja ilta huipentuu oman suosikkibändin keikkaan Tuuloksen Kapakanmäellä. Siellä esiintyy tänään PoPeDa.

Lammilla 16. päivänä kesäkuuta 2018,
Marko Ahtiainen
Hämeen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2019

#markoahtiainen
markoahtiainen.com

Marko Ahtiainen