Hyvää keskikesän juhlaa – hyvää juhannusta

Kuluvan vuoden alkupuolisko on ollut monella tapaa yhteiskunnallisesti merkittävä. Lähes kymmenen vuotta kestänyt talouden yskähtely näyttäisi olevan toistaiseksi ohi. Saimme Suomessa kokea näivettyneen kasvun tunnelmat monella tapaa.

Alkuvuoden myönteinen talouskehitys on parantanut monen kansalaisen tilannetta oleellisesti. Työpaikkojen runsas lisääntyminen on ollut yritysten hyvän talouskehityksen seurausta. On hienoa, että olemme saaneet yritysten tilanteen kääntymään kasvu-uralle. Tämä onkin käytännössä ainoa kestävä keino parantaa pienten kuukausittaisten sosiaalisten tulonsiirtojen varassa elävien asemaa. Työ on paras takuu kansalaisten paremmalle taloustilanteelle. Kasvava työllisyys ja yritysten parantuneet tulokset lisäävät oleellisesti verokertymää, joka mahdollistaa sen, että voimme toteuttaa tärkeät sivistykseen, turvallisuuteen ja muut julkisesti rahoitettavat asiat. Lisäksi työikäisten terveiden kansalaisten työllistyminen mahdollistaa sen, että voimme yhteisvastuullisesti huolehtia niistä ihmisistä, jotka eivät siihen itse pysty.

Tärkeä huomio alkuvuoden aikana on se, että verotuksen tason lasku näyttää lisäävään verotuksen kokonaispottia. Tämä kertoo paljon talouden dynamiikan ja kannustavuuden merkityksestä.

Lomakausi alkaa kovalla rytinällä juhannuksesta. Lomakaudella on hyvä nauttia kiireettömästä arjesta ja ladata energiaa pitkän syksyn varalle. Monet upeat kesätapahtumat ovat monelle paikkakunnalle tärkeitä elinvoiman kannalta. Meille kaikille tapahtumat ovat mahdollisuus tavat ihmisiä ja nauttia erilaisesta monipuolisesta ohjelmasta. Toivottavasti tapaan monet teistä kesän tapahtumissa. Voit seurata tapahtumia, joissa olen tavattavissa, Facebook sivullani Marko Ahtiainen Turvallisuuden puolustaja.

Yhden kysymyksen heitän ilmoille keskikesän juhlan ja lomakauden kynnyksellä. Onko meillä, jotka olemme työkykyisiä mahdollisuus nauttia tekemästämme työstä tulevaisuudessa enemmän?

Hyvää juhannusta,

Janakkalassa 21. päivänä kesäkuuta 2018

Marko Ahtiainen
markoahtiainen.com
#markoahtiainen2019

Marko Ahtiainen