Kokoomuksen vaalikahvila avattiin Turengissa

blogi_kahvila.jpg

Kokoomuksen perinteinen vaalikahvila avattiin perjantaina 9.2 Turengin kävelykadun varrella sijaitsevaan liiketilaan. Kahvilan avajaisia isännöi Janakkalan Kokoomuksen oma eduskuntavaaliehdokas Marko Ahtiainen. Muista Hämeen vaalipiirin ehdokkaista paikalla olivat Timo Heinonen Lopelta ja Hannu Rahkonen Lahdesta. Vaalikahvilan pöydät olivat täynnä vierailijoita ja kampanjaväkeä. Vapaan seurustelun lisäksi kuultiin ehdokkaiden puheenvuoroja. Timo Heinosen tuomat kuulumiset eduskuntaryhmän sisältä herättivät yleisössä kysymyksiä. Erityisesti vanhusten hoidon tila puhutti yleisöä.

Marko Ahtiainen esitteli omia vaaliteemojaan, joiden kärkenä olivat työllisyyteen ja yrittäjyyteen liittyvät teemat. Yleisön oli helppo yhtyä Ahtiaisen pääsanomaan; työllisyyttä on vahvistettava hyvinvointiyhteiskunnan keskeisimpien palveluiden turvaamiseksi ja samaan aikaan on oltava valmius sosiaaliturvajärjestelmän uudistuksiin. Tilaisuuden lopuksi Ahtiainen vielä summasi päivän antia; Kokoomusta tarvitaan talouden realiteetit tunnustuvan politiikan tekijänä ja rakenteiden uudistajana, kaikkien ehdokkaiden oli helppo allekirjoittaa tämä summaus.

Kokoomuksen vaalikahvilassa on ohjelmaa ja nimekkeitä vieraita myös tulevilla viikoilla. Puhemies Paula Risikko vierailee kahvilassa perjantaina 15.2. Perjantaina 22.2 puolestaan pureudutaan syvemmin julkisen talouden kestävyyteen ja sosiaaliturvan uudistuksen tarpeisiin kansanedustaja Elina Lepomäen ja Marko Ahtiaisen vetämissä keskusteluissa.

Marko Ahtiainen