Kasva Suomi

marko.jpg

Suomalainen menestystarina perustuu yrittäjyyteen ja työntekoon. Tulevalla vuosikymmenellä tarvitsemme enemmän yrittäjiä ja uusia työmahdollisuuksia kuin koskaan ennen. Väestön vanheneminen ja hoivapalvelut, ilmaston muutoksen torjunta ja turvallisuuteen liittyvät asiat vaativat enemmän julkisia panostuksia kuin koskaan ennen. Yrityksissä luodaan ne kasvun eväät, joilla voimme pitää suomalaisten palvelut erinomaisella tasolla.

Maamme kannattaa pyrkiä olemaan maailman paras maa yrittää. Suomi on Maailman yrittäjyysvertailussa (Global Entrepreneurship Index) sijalla 12 ja Euroopassa sijalla 9. Sijaa ei ole helppo nostaa, sillä lähes kaikki maat haluavat vahvistaa yrittäjyyden olosuhteita. Jotta Suomi nousee, pitää vahvistaa yrittäjyyden olosuhteita nopeammin kuin kilpailijamaissa. Tulevan vuosikymmenen kasvupolitiikan tulee kannustaa yritystoimintaan ja sen kasvattamiseen sekä palkita yrittäjän riskin ottamisesta.

Yrittäjien tavoitteena on helpottaa yrittämistä ja työllistämistä. Yrittäjien kasvureseptillä varmistetaan, että Suomen talous kasvaa kestävästi, työllisyys vahvistuu ja hyvinvointivaltion perusta lujittuu. Yrittäjyys on Suomen vahva tukijalka.

Omat menestysreseptini perustuvat pitkälle yrittäjyyden ja työllisyyden edellytysten parantamiseen. Paikallinen sopiminen, parlamentaarinen työntekoon liittyvä päätöksenteko, työn sivukulujen laskeminen, yritysverotuksen teennäisten erilaisten tasojen harmonisointi kannustavampaan suuntaan ja työn verotuksen laskeminen ovat niitä elementtejä, joilla pääsemme 80 % työllisyysasteeseen. Tulevaisuudessa lähes kaikkien terveiden työikäisten suomalaisten pitäisi olla töissä, yrittäjänä tai opiskelemassa. Näin voimme varmistaa parhaat resurssit koulutukseen, terveydenhuoltoon ja turvallisuuteen. En kannata markkinoita sekoittavia yritystukia nykymuodossaan. Esim. laivanvarustamoiden yritystuet ja monet muut suuryritysten tuet ainoastaan vääristävät kilpailua, eivätkä tosiasiallisesti paranna kilpailua ja uusien työpaikkojen syntyä.

Olen Kasva Suomi kiertueella Suomen Yrittäjien, Hämeen Yrittäjien ja paikallisten yrittäjien kanssa 12.3.2019. Olen tavattavissa Forssassa kauppatorilla klo 08.30 – 10.00. Hämeenlinnassa torilla klo 10.50-12.15 ja Riihimäellä Granitin aukiolla klo 13.00-13.45. Lisäksi olen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen kanssa Janakkalassa Kokoomuskahvilassa, Keskuskuja 2, 14200 Turenki klo 14.15 – 15.30 (ministeri paikalla klo 14.15 – 14.45). Myöhemmin maaliskuun 25. päivä olen mukana Lahdessa Kasva Suomi tapahtumassa.     

Tutustu Yrittäjien vaaliteemoihin ja kasvun eväisiin!

Marko Ahtiainen
Häme
Kokoomus
Yritys- ja yhteysmanageri, yrittäjä
#kasvasuomi #tekevälletöitä

Marko Ahtiainen