Ahtiainen ymmärtää myös urheilun

Yksi puoli joka eduskuntavaaliehdokas Marko Ahtiaisesta ei tähänastisessa kampanjassa ole juurikaan tullut esille on se, että kyseessä on urheilumies laajalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella. Ahtiaisen kanssa olemme tulleet tutuiksi juuri urheiluun liittyvissä luottamustehtävissä vuosikymmenen alussa.  

Ahtiainen on tehnyt urheilua työkseen vuosien ajan, niin seura-, alue-, kuin liittotasoillakin ja myöhemmin ollut hallitustason luottamustehtävissä vastaavissa organisaatioissa. Viime vuosikymmenellä Ahtiainen oli myös aktiivinen valmentaja, jonka valmennettavista usea kilpaili nuorten arvokisoissa. Ahtiaisen ”päälaji” on yleisurheilu ja tällä hetkellä ohjelmassa on myös lentopalloa mestaruusliigaa pelaavan joukkueen hallituksessa.

Henkilökohtaisena mielipiteenäni sanon, että en usko Suomalaisen urheilujärjestelmän aidosti uudistuvan, niin kauan kun uudistuksista vastaavat urheilujärjestöjen itse muodostamat muutostyöryhmät. Tarvitaan enemmän poliittista ohjausta, muutoksia rahanjakoon ja valvontaa rahan käyttöön. Minun on vaikea keksiä juuri sopivampaa henkilö esimerkiksi valtion liikuntaneuvostoon ottamaan kantaa mm. liikuntamäärärahoihin tai ministeriön myöntämiin avustuksiin. Työ- ja luottamusmies urallaan Ahtiainen on tullut tunnetuksi rakenteiden uudistajana. Toiset uudistushankkeista ovat päätyneet paikallisiksi tai valtakunnallisiksi menestyksiksi. Sama ote jatkuisi totta kai myös eduskuntatyössä.  

Eduskunnassa on aina ollut joitain huippu-urheilijataustan omaavia edustajia. Heidän kokemuksensa huippu-urheilijan näkökulmasta on ainutlaatuinen, mutta sanoisin että eduskunnasta ei löydy Ahtiaisen veroista näkemystä Suomalaisesta urheilujärjestelmästä kokonaisuutena. Kokemuksellaan Ahtiainen tietää minkälaista tukea tarvitaan seuroissa eniten, mihin tarvitaan liikunnan aluejärjestöjä tai toimitaanko lajiliitoissa tehokkaasti ja nykyaikaisesti. Lisäksi kunnallispoliitikkona Ahtiainen tuntee liikuntapolitiikan mahdollisuudet ja rajoitteet kuntatasolla. Kotikunnassaan Ahtiainen on profiloitunut liikuntakysymysten puolestapuhujana. Samaa tarvitaan myös Arkadianmäellä.  

Jos olet huolestunut Suomen heikentyneestä huippu-urheilumenestyksestä, Suomalaisen urheilujärjestelmän rakenteiden tehottomuudesta tai yleisesti siitä että, liikuntapoliittiset kysymykset tahtovat jäädä muiden asiakysymysten jalkoihin, ota Ahtiainen vakavaan harkintaan. Urheilupuolue kaipaa vahvistusta eduskunnassa, eikä urheilupuolue tunne enää nykysuomessa perinteisiä puoluerajoja. Sanoisin että Hämeen vaalipiirissä ääni Ahtiaiselle on ääni urheilulle.

Eemeli Kaartinen, kannattajayhdistyksen puheenjohtaja

 

Liikunta CV Marko Ahtiainen

Ohjaus- ja valmennus
Liikuntakerhojen ohjaustehtäviä 1989 – 1991 Turengin yläaste
Ohjaus- ja valmennustehtäviä 1988 – 2007 Janakkalan Jana ry  
Nuorten piirileiritys, pääkouluttaja 1999 – 2005 Uudenmaan Yleisurheilu ry
Nuorten alueleiritys, eteläsuomi, pääkouluttaja 2002 – 2006
Nuorten maajoukkue, yleisurheilu, päävastuu 2006 – 2009 

Luottamustehtävät
Janakkalan Jana ry, yleisurheilujaosto 1993 – 2009
Uudenmaan Yleisurheilu ry, hallitus 2006 – 2009
Suomen Urheiluliitto ry, liittovaltuuston vpj. 2012
Suomen Urheiluliitto ry, hallituksen jäsen 2013 – 2014
Kuopion Sisu-Veikot ry, hallituksen jäsen 2010 – 2011
Kuopion Reipas ry, puheenjohtaja 2011 – 2015
Pohjois-Savon Yleisurheilu ry, puheenjohtaja 2011 – 2014
Hämeenlinnan Lentopallokerho, hallituksen jäsen 2018 –
Suomen Urheiluliitto ry liittovaltuuston jäsen 2011-2012, 2019 – 

Työtehtävät liikunnan parissa (mainittu vain päätoimiset)
Suomen Urheiluliitto, projektipäällikkö, seura- ja nuorisovalmennuspäällikkö 2003 – 2009
Pohjois-Savon Liikunta ry, projektipäällikkö 2009 - 2013  
Kuopion Kalevan kisat 2014, pääsihteeri 

Hyväntekeväisyys
Kunniakierros, piiripäällikkö, Uusimaa 2003 – 2006
Kunniakierros, piiripäällikkö, Pohjois-Savo 2011 - 2014

Liikuntaan liittyvät julkaisut
Nuorten yleisurheiluohjaajan käsikirja 2010
LIKE-liikuttaa 2012
Tapahtumajärjestäjän pikaopas 2014
Kymmeniä lehtiartikkeleita (Yleisurheilun Kuvalehti, Huippu-Urheilu Uutiset, Spurtti News)
Kirjoittajana mukana Janakkalan Janan historiikissa yleisurheilun osalta 1980 – 2000 luvuilta 

Päätoimittaja
Spurtti News 2003 – 2005 

Liikunta- ja nuorisolautakunta / vapaa-ajanlautakunta Janakkala
1993 – 1996 jäsen 
2001 – 2004 jäsen 
2005 - 2008 varapuheenjohtaja
2009 puheenjohtaja 

Huomionosoitukset 
Suomen Urheiluliiton hopeinen ansiomerkki 2006
Lasse Viren mitali 2009

Marko Ahtiainen