Velaksi elämisen pitää loppua

Olen ollut mukana politiikassa paikallistasolla tavalla tai toisella lähes 30 vuotta. Hyvin nuorena kiinnostuin siitä, kuinka toiset ponnistelevat enemmän kuin toiset. Mietin usein, että miten osa voi hyvin aikaisessa vaiheessa valitan osan, jossa muut kustansivat heidän toilailunsa. Nämä havainnot saivat minut miettimään eri puolueiden välillä ja tein valintani jo 15 vuotiaana.  

Tänäkin päivänä vaalien alla luvataan yhteisiä, sinun ja minun ansaitsemia varoja ties minne.  Toinen ongelma ovat yritystuet. Onko oikein, että kelluvat viihdekeskukset eli laivoja varustavat yhtiöt saavat satojamiljoonia erilaisia tukia. Samaan aikaan heidän kilpailijoinaan mantereella toimivat palvelujen tarjoajat harjoittavat liiketoimintaa omalla tulorahoituksella ja ilman tukia. Nämä kaikki tulonsiirrot ovat pois huomisen kannustavasta työstä ja yrittämisestä.

Julkisten varojen käytössä on oltava äärimmäisen tarkkana. Jokainen velaksi tänään eletty päivä on tulonsiirto lasten ja nuorten tulevaisuudesta nykyisiin tarpeisiin. Velkaa kannattaa ottaa investointeihin, jotka lisäävät huomisen työllisyyttä ja yrittäjyyttä. Ns. syömävelka käyttötalouden menoihin on raaka siirto tulevaisuudelta tähän päivään. Moni voi sanoa, että kansatalous toimii eri tavalla, kuin yksityinen talous ja velkaantuminen on normaalia. Näiden tahojen kannattaa tutustua kreikkalaisiin, jotka ovat velkaantuneet yli kansantalouden kipurajan ja kärsineet siitä yksilötasolla ja yhteiskuntana.

Terveydenhuollon kuluja voimme vähentää ottamalla enemmän vastuuta omasta terveydestämme. Hyvä ravinto, liikunta, arkinen ponnistelu paremman toimeentulon eteen ja hyvät sosiaaliset suhteet vaikuttavat suoraan omaan terveyteemme. On hienoa, että useat työnantajat antava bonuksia henkilöille, jotka tekevät arjen tekoja oman terveytensä eteen. Nämä työnantaja tulevat olemaan huomisen voittajia. Oman terveyden ylläpidon laiminlyönti on suoraan varastamista omasta hyvinvoinnista ja nuorilta, jotka ovat työelämään siirtymässä ja joutuvat kustantamaan terveydenhuollon kuluja.

Tavoittelen omalla toiminnallani vastikkeettoman sosiaaliturvan poistamista terveiltä kansalaisilta. Minusta se, että terve ihminen ottaa vastaan tukia vastaan ilman vastiketta, on suorastaan varastamista lapsiltamme.

Työnteko ja yrittäminen ja omasta terveydestä huolehtiminen tulee palkita tulevaisuudessa matalampana verotuksena ja muina kannusteina. Näin voimme turvata palvelut niille, jotka niitä tarvitsevat. 

 Ratkaisuja Suomelle
Epäterveet yritystuet, jotka ainoastaan ylläpitävät toimintaa pitää lopettaa.

Lahdessa 2.4.2019

Marko Ahtiainen
eduskuntavaaliehdokas numerolla 2
Kokoomus Häme

Lue koko Ratkaisuja Suomelle-blogisarja tästä!